Галичанина обманули, коли він хотів купити авто через інтернет

Існує незліченна кількість способів обману при купівлі або продажу автомобіля. Найпривабливішим для аферистів було і залишається купівля-продаж автомобіля на авторинку і «по оголошеннях». Причому способів обману, як покупця, так і продавця, безліч. Нині, в еру Інтернету шахрайські схеми значно удосконалились та дали можливість злочинцям з легкістю обдурювати громадян.

Так, до Галицького МВ УМВС звернувся житель міста із повідомленням про те, що його обманули. Чоловік, за допомогою Інтернету знайшов оголошення про продаж автівки в одному із міст Кіровоградської області. Домовившись про купівлю-продаж, власник авто зажадав завдаток за транспортний засіб. Покупець перевів 800 гривень на банківський рахунок, який йому вказав чоловік.

Будучи впевненим в успішній угоді, галичанин вирушив на Кіровоградщину. Прибувши до місця призначення зателефонував до продавця автомобіля. Гудки все йшли та шли, на дзвінок ніхто не відповідав. Адреса, за якою мала знаходитись автівка виявилась недійсною. Чоловік повернувся додому та звернувся до міліції. Тепер триває розслідування, правоохоронці розшукують шахрая.

Шановні громадяни! Міліція звертається до всіх, хто збирається придбати чи продати авто, не погоджуйтесь на сумнівні угоди, тим більш в Інтернеті. На таких сайтах аферисти і шукають своїх жертв, розміщуючи брехливу, але вельми привабливу за ціною інформацію. Адміністрація порталів та правоохоронні органи борються з такими шахраями, але за цей час хтось та й встигає попастися в мишоловку

 

Леся, 15.05.2013 10:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини