Триває місячник здачі зброї

Незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність. З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, спеціальних засобів та їх реєстрації в установленому законодавством порядку в період з 1 по 31 травня 2013 року в УМВС в Івано-Франківській області проводиться місячник добровільної здачі зброї.

Громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до ОВС мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він має можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. Просимо врахувати, що пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями несмертельної дії реєструються у випадках і в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

Нагадаємо, що відповідно до ч.1. ст. 263 Кримінального кодексу України - «Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу» - караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Згідно ч. 3 статті 263 КК України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою та другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Для отримання більш детальнішої інформації щодо добровільної здачі чи реєстрації, громадяни можуть звернутись у відділ дозвільної системи УГБ УМВС в Івано-Франківській області за телефонами 0342-790-315 або 0342-790-315

Леся, 14.05.2013 10:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини