Роман Онуфріїв: «Діяльність мера та його заступників є збитковою для міста»

«Через недопрацювання міського голови та його команди міський бюджет зазнає значних фінансових втрат. Аналізуючи та порівнюючи бюджети міст обласного значення, можна ствердно сказати, що діяльність мера та його заступників є збитковою для міста», - саме так висловився голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв щодо діяльності виконавчої влади, виступаючи співдоповідачем бюджетного питання.

Роман Онуфріїв зосередив увагу співдоповіді не стільки на предметних тенденціях бюджету щодо цього року, а підсумував бюджетні процеси в Івано-Франківську за 2, 5 роки. За результатами аналізу, очевидними є факти значних фінансових втрат міста.  Аргументував цю тезу депутат конкретними фактами та цифрами, наголосивши на 3-х основних причинах такого висновку. Серед головних фінансових втрат через недобросовісне виконання обов’язків виконавчої влади, Роман Онуфріїв назвав втрату містом 37, 5 млн гривень з державного бюджету на святкування 350-річчя. 

«Саме з нагоди Дня міста згідно доручення Президента, для Івано-Франківська було попередньо передбачено 40 млн гривень. І саме завданням мера було клопотатися про внесення цієї цифри в державний бюджет. В результаті бездіяльності міського голови та його заступників цю суму було зменшено до 20 млн грн, а в результаті «суперефективної» роботи місцевої влади, фактично, було перераховано 10  млн. Проте й тієї частини не вдалося використати,. Місто освоїло лише 2, 5 млн гривень, що у 16 разів менше, аніж передбачалося», - зауважив свободівець.

Також співдоповідач акцентував увагу на розрусі на вулиці Шевченка, що стала наслідком несвоєчасного реагування та фактичної бездіяльності мерії: «Ситуація на вул. Шевченка є ганьбою для Івано-Франківська, про яку не хоче говорити міський голова. Цю ганьбу вже не здатна терпіти наша обласна рада, яка запропонувала 3, 5 млн гривень допомоги за умов, що місто також профінансує решту 3, 5 млн. А це саме та сума, яка прогностично мала адресуватися на ремонт об’їзної Стефаника та Івасюка».

Підкріпив тезу неефективної роботи міського уряду Роман Онуфріїв конкретними цифрами. Голова бюджетної комісії порівняв показники бюджетних доходів обласних центрів, таких як Тернопіль, Чернівці, Рівне, Луцьк, Житомир, Хмельницьк з Івано-Франківськом, що засвідчили найнижчу цифру саме в Івано-Франківську.

Окрім того, за словами голови фракції ВО «Свобода», міський голова ще й вперто ігнорує ряд сесійних рішень, що пов’язані саме міських доходів. Серед них депутат називає невиконання  рішення сесії про оприлюднення судових рішень з приводу майна та комунальної власності міста, що приймалися всупереч органам місцевого самоврядування; невиконання доручення про здійснення інвентаризації земельних ділянок, які перебувають в оренді більше 5 років та не використовуються за призначенням; невиконання доручення сесії здійснити публічне розміщення електронного реєстру комунального нерухомого майна, в тому числі й землі; доручення провести повну інвентаризацію нерухомості. Як запевнив Роман Онуфріїв, цей список можна продовжувати, але й наведені факти свідчать про негативні наслідки правління Анушкевичуса та його команди.

«Бездарне керівництво містом є очевидним. Мало того, що міські очільники не здатні мобілізовувати кошти в бюджет, вони не здатні ними ефективно розпоряджатися!» - резюмував свободівець.

Роман Онуфріїв також проанонсував, що вже на найближчій сесії міської ради міський голова повинен прозвітувати про виконання бюджетної резолюції.

Леся, 15.05.2013 09:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини