У Карітасі допомагають родинам, що опинились у складних життєвих обставинах

Важливим моментом у наданні соціально-психологічної допомоги для дітей, які опинилися в складних життєвих ситуаціях є покращення побутових, соціально-економічних проблем родин цих дітей. В кожній сім’ї ситуація з матеріальним забезпеченням досить складна та спровокована різними чинниками. В основному - це безробіття батьків через обмежені функціональні можливості та алкогольну залежність

У досить непростому становищі без батьківського піклування опинилися двоє підлітків. Майже від народження вони проживали тільки з матір`ю та старшим братом, який на даний час вже є повнолітнім. Батько участі у вихованні дітей не приймав. І коли влітку 2012 року їхня мати померла, підлітки залишилися з старшим братом, якому нелегко справлятися   з батьківськими обвязками. Працюючи на СТО помічником майстра, молодому хлопцеві приходиться самотужки одягати і годувати дітей, слідкувати за їхнім вихованням та піклуватися про добробут всієї сімї  загалом.

Враховуючи потреби родини, в рамках проекту «Психоемоційна соціальна робота з дітьми, що опинилися в складних життєвих ситуаціях» Карітас намагається долучитися до вирішення їх соціально-економічних проблем. Одним із таких заходів соціальної підтримки  є надання малозабезпеченим родинам допомоги у вигляді продуктів  харчування першої необхідності. В лютому 2013 року 70 родин з Богородчанського району отримали такі продуктові пакунки. А це – додаткова можливість покращити здоровязберігаючий рівень життя дитини.

Леся, 15.04.2013 17:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини