«Дім Сірка» сподівається, що влада виділить землю на собачий притулок

Влада виділяє гроші на евтаназію, гицлі працюють цілодобово, щороку вбиваючи в Івано-Франківську понад 3000 псів, а безпритульних собак  в Івано-Франківську менше не стає. Чому? Тому що проблему треба вирішувати гуманним спосбом, так як, це роблять у цивілізованих європейських країнах – переконували на прес-конференції учасники благодійної організації «Дім Сірка».

«Дім Сірка» працює в Івано-Франківську трохи більше року і за цей час, фактично, перебрав на себе функцію влади. Кільканадцять дівчат-волонтерок опікуються приватним собачим притулком у «Павлівці», годуючи 120 тварин, проводять стерилізацію та біркування собак – минулого року вдалося біркувати 2000 дворових псів. Крім того, у «Домі Сірка» шукають безпритульним тваринам господарів. Впродовж року волонтери знайшли новий дім для більш як 400 собак та котів! Усе це – за кошти добрих серцем франківчан, які також вважають, що убивсто тварин сьогодні неприпустиме.

«Минулого року до нас приїжджали колеги з Любліна і розповідали, як їм вдалося за кілька років позбутися безпритульних тварин на вулицях. Вони підтвердили, що убивство не допомагає, адже на місце знищених тварин приходять собаки з інших районів, плюс безпритульні нестерилізовані пси постійно розмножуються. Єдиний спосіб врегулювати ситуацію – це проводити маштабну стерилізацію та створити державний притулок», – розповіла директор організації Леся Габель. Фінансової допомоги влади стало лише на стерилізацію 95% тварину притулку в Павлівці.

Колеги з Любліна були шоковані, що франківські волонтери виконують функцію влади. «У нас є певна співпраця з владою, але далі слів досі не зайшло», – коментує Леся Габель. Минулого року «Дім Сірка» потрапив до фіналу телепроекту «Nescafe idea-Х». Франківські волонетри могли виграти 100 тисяч гривень на облаштування притулку, але журі відмовило, бо місцева влада не спромоглася виділити землю, хоча обіцянки зробити це лунали з вуст чиновників  неодноразово.

Цьогоріч “Дім Сірка” знову планує прийняти участь в конкурсі «Nescafe idea-Х». Якщо франківська влада готова на ділі вирішити проблему безпритульних тварин у місті, а не марно виділяти кошти на їх знищення, є надія, що землю під притулок таки знайдуть. Івано-Франківськ — єдине місто на Західній Україні, де немає створеного державою притулку для тварин. 

Леся, 14.03.2013 12:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини