В Івано-Франківську нарешті побудують притулок для собак?

В обов’язки КП «Полігон» входить зменшення кількості безпритульних собак у місті. Так, протягом минулого року, його працівниками було виловлено 3027 тварин, з них, простерилізовано – 465, кілька влаштовано до притулків, решту ж усипили.

Про це на оперативній нараді у міського голови повідомив начальника комунального підприємства Богдан Тимочко.

«В нас є дві бригади, які відловлюють тварин по місту, частину з них ми проводиться евтаназію, деяких розміщаємо у міні притулку, також проводимо стерилізацію тварин. Тих, що стерилізовані, ми повертаємо назад у двори, адже не рідко за ними доглядають мешканці будинків», - зазначає Богдан Тимочко.

Наразі, в підприємства немає коштів для будівництва притулку для тварин. Проте, можливо, що вже цього року, завдяки відповідній програмі Європейського Союзу, будівництво притулку таки розпочнеться.

«Є програма Івано-Франківськ - Львів - Луцьк- Люблін, яка фінансується Євросоюзом. Для Івано-Франківська буде зроблено проект притулку та виділено 150 тисяч гривень. Як тільки у Львові буде семінар, ми почнемо шукати місце для його будівництва», - додав Богдан Тимочко.

Проте, за словами, Емми Гошовської, заступника головного лікаря з охорони материнства та дитинства Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні, на добу до медиків з укусами тварин звертається 1-2 особи. Тому, каже лікар, безпритульні собаки не завдають громадянам надзвичайної шкоди.

Леся, 14.03.2012 14:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини