Олександр Сич: «Право грубої фізичної сили у парламенті вже не діє»

На думку народного депутата України, голови Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександра Сича, група фізична сила, яка, як правило, ставала домінантним інструментом проштовхування необхідних законодавчих актів протягом попередніх каденцій, в парламенті чинного скликання уже неефективна.

Таку точку зору свободівець Олександр Сич висловив під час прес-конференції, що відбулася напередодні в Івано-Франківську.

«На даний час у суспільстві, і ми це наочно можемо спостерігати на прикладі роботи Верховної Ради України чинного скликання, формується паритет сил. Партія регіонів разом із своїми сателітами уже не має такої переваги, як мала її протягом попередньої каденції. Відповідно, прорегіоналівська більшість уже не в змозі безапеляційно диктувати свою волю ні у парламенті, ні загалом у суспільстві», – відзначив народний депутат України.

За словами Олександра Сича, наразі питання полягає скоріше в тому, у який бік цей паритет скорелює.

«Збереження єдності у діях опозиційних фракцій неминуче ознаменує собою крах чинного режиму», – переконаний свободівець.

Олександр Сич критично зауважив, що розгортання політичного процесу в країні красномовно засвідчує нестійкість ситуації у середовищі регіоналів, яких переповнюють чвари та жорстка внутрішня боротьба.

Як він прогнозує, з наближенням президентських виборів ця політична сила разом із її очільниками лише втрачатиме позиції.

«Внутрішня криза в лавах Партії регіонів, при умові успішної, консолідованої діяльності опозиційних сил, буде тривати й надалі, а її розв’язкою вочевидь стануть президентські вибори 2015 року. Відтак, не виключаю, що уже незабаром інтенції такого ганебного для українського політикуму явища, як «тушкування», можуть розпочатися у зворотньому напрямку», – резюмував свободівець.

Усвідомлюючи реальні та потенційні загрози, Партія регіонів, за словами свободівця, посередництвом маніпуляцій та інших політичних технологій свідомо намагається розсварити опозиційні політичні сили.

«Якщо сьогодні є прекрасний приклад консолідації опозиційних політичних сил, необхідно берегти його як зіницю ока, а не із легкістю піддаватися на різноманітні маніпуляції», –  наголосив Олександр Сич.

 

Леся, 28.02.2013 14:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини