У Сича кажуть, що інформація про те, що дружина Сича є начебто його помічником-консультантом, не відповідає дійсності

У зв’язку із появою в інформаційному просторі, в тому числі на низці місцевих інтернет-сайтів, цілого ряду неточностей та сутнісних перекручень щодо озвученої народним депутатом України Олександром Сичем під час прес-конференції 26 лютого 2013 року в м. Івано-Франківську інформації про своїх помічників-консультантів, прес-служба народного депутата вважає за доцільне наголосити на наступному:

  1. Відповідно до ст.34 п.1. Закону України «Про статус народного депутата України» народний депутат України може мати до тридцяти одного помічника-консультанта, правовий статус і умови діяльності яких визначаються цим та іншими законами, а також прийнятим відповідно до них Положенням про помічника-консультанта народного депутата, яке затверджується Верховною Радою України.
  2. Відповідно до ст.34 п.3 Закону України «Про статус народного депутата України»
    з-поміж них народний депутат України має право мати до чотирьох помічників-консультантів, на яких поширюється дія Закону України «Про державну службу». При цьому, загальний фонд оплати заробітної плати помічників-консультантів встановлюється виключно Постановою Верховної Ради України, є однаковим для всіх народних депутатів України й станом на сьогодні складає близько 19 тис. грн. Місячний фонд заробітної плати народний депутат України розподіляє особисто та на власний розсуд з-поміж своїх помічників-консультантів.
  3. Відповідно до ст.12 Закону України «Про державну службу», де визначено обмеження, пов’язані із прийняттям на державну службу, а також ст.1 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» на державну службу не може бути прийнята особа, яка, в разі прийняття на службу, буде безпосередньо підпорядкована близькій їй особі. Згідно чинного законодавства близькі особи – це подружжя, діти, батьки, рідні брати і сестри, дід, баба, онуки, усиновлювачі, усиновлені, а також інші особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом і мають взаємні права та обов'язки із суб'єктом, а, зокрема, й народним депутатом України (частина перша статті 4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»).

Таким чином, інформація про те, що дружина Олександра Сича є начебто його помічником-консультантом, не відповідає дійсності та не є можливою апріорі.

На даний час у народного депутата України Олександра Сича є чотири помічники-консультанти, які мають статус державного службовця й, відповідно, одержують заробітну плату із загального фонду оплати заробітної плати помічників-консультантів.

Як уже відзначалося, сума загального фонду оплати заробітної плати помічників-консультантів є однаковою для кожного із народних депутатів України й не варіюється в залежності від кількості таких помічників-консультантів.

Помічники-консультанти народного депутата України розподілені наступним чином: один – у м. Києві та троє – закріплені й працюють безпосередньо на окрузі, в м. Івано-Франківську.


Прес-служба народного депутата Олександра Сича

Леся, 27.02.2013 12:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини