Повідомлення для виборців

Відповідно  до Закону України  “Про вибори народних депутатів України”:

Ст. 40 «Порядок ознайомлення виборців із попереднім списком виборців на звичайній виборчій дільниці та усунення неправильностей у списку виборців»

п.3. Кожен виборець має право ознайомитись із  попереднім списком виборців у приміщенні дільничної виборчої комісії  (ДВК) та перевірити правильність внесених до нього відомостей.

п.4. Виборець особисто подає заяву до ДВК або до органу ведення Державного  реєстру виборців (ОВДРВ)  не пізніше як за п'ять днів до дня голосування (до 22 жовтня 2012 року включно).

Заява, подана після зазначеного строку, не розглядається.

п.10. Адміністративний позов про уточнення списку виборців може бути подано до суду в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України. Суд при розгляді даного адміністративного позову звертається до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців із запитом щодо уточнення відомостей про виборця.

п.11. Рішення суду про внесення змін до попереднього списку виборців не пізніш як за п'ять днів до дня голосування подається виборцем до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців або до відповідної дільничної виборчої комісії для негайного направлення до такого органу, а пізніше цього строку - до дільничної виборчої комісії.».

Відповідно до   статті 42 цього  закону 

п.7. Голова, заступник голови або секретар дільничної виборчої комісії в день голосування виправляють неточності та технічні описки в уточненому списку виборців - неправильне написання прізвища, власного імені (усіх власних імен), по батькові (за наявності), дати народження, номера будинку, квартири місця проживання - в разі, якщо, незважаючи на такі технічні описки, є зрозумілим, що до списку виборців включено саме того виборця, який прибув на виборчу дільницю для голосування. Таке виправлення засвідчується підписом голови або заступника голови чи секретаря дільничної виборчої комісії у графі "Примітки".

Відділ ведення державного реєстру виборців

Леся, 24.10.2012 15:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини