Нові факти порушень виборчого законодавства на Прикарпатті

Сергій Адамович, заступник голови тимчасової контрольної комісії обласної ради зі сприяння у підготовці та проведенні виборів, на засіданні комісії  повідомив про нові факти порушення виборчого законодавства, що надійшли до тимчасової комісії.

Зі слів заступника голови комісії, в області знову немає жодного округу , в якому б не порушували законодавство.

Так у 83 окрузі (Івано-Франківськ) можна зібрати колекцію із агітаційних газет, листівок та календариків, які містять не правдиву інформацію. А ще до порушень належать поїздки на «Буковель» та надання матеріальної допомоги установам та окремим громадянам.

В окрузі № 84 (Тисмениця) здебільшого порушення на ОВК та порушення з ДВК.

У 85 виборчому окрузі ( Калуш)до порушень належить агітація мера міста Ігоря Насалика за регіонала Келестина на комунальному телебаченні, зловживаючи адмінресурсом та агітматеріали в громадському транспорті.

Округ № 86 (Долина) порушення щодо розміщення в громадському транспорті агітматеріалів, а також «чорний піар» проти Диріва та неправдиві слова Грабовецького , щодо його благословення  від Сафрона Мудрого.

В окрузі №87 (Надвірна) головою ДВК виявилася неповнолітня особа, а також порушенням є поява газет від імені «Свободи», в яких паплюжили Дерев’янка. Зафіксований факт – на агітаційних листівках Дерев’янка зазначений тираж 20 примірників, до скарги в ЦВК було додано 60 примірників.

У 88 виборчому окрузі (Коломия) громадянська мережа «ОПОРА» зафіксувала не одноразове «лиття бруду» на Олеся Донія. Є випадки коли чиновники агітують на користь Гдичинського.

У 89 виборчому окрузі є «свій Буковель», що також належить до порушень виборчого законодавства, також до порушень в окрузі належать листівки з наклепницькою інформацією на Гладія, формування ДВК та подарунки Чуднова.

Як зазначає Сергій Адамович, велика частина інформації ще не озвучена.

Леся, 24.10.2012 14:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини