Звернення тимчасової контрольної комісії обласної ради зі сприяння у підготовці та проведенні виборів народних депутатів України

Звернення

тимчасової контрольної комісії обласної ради зі сприяння у підготовці та проведенні виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року до структур виконавчої влади Івано-Франківської області, правоохоронних органів, членів окружних та дільничних виборчих комісій, керівників партійних осередків та до виборців Прикарпаття

Шановні виборці Прикарпаття та всі учасники виборчого процесу!


В останню неділю жовтня ми будемо обирати найвищий законодавчий орган держави – Верховну Раду України.

Кожні вибори щоразу є перевіркою на зрілість суспільства.

Цьогорічні вибори парламенту відбуваються за законом, який отримав, м’яко кажучи, не найкращі оцінки вітчизняних та зарубіжних правників і політологів. Стислі терміни проведення окремих етапів виборчої кампанії, суперечливі положення статей закону, різні їх тлумачення заздалегідь ставлять учасників виборчого процесу у непрості умови.

Не можуть не турбувати тривожні повідомлення у засобах масової інформації про випуск агітматеріалів з фальшивими відомостями, про факти прихованого і неприхованого підкупу виборців, залякування і тиску на працівників бюджетної сфери, – і цей перелік можна продовжувати.

Доволі дивним є й те, що до складу виборчих комісій введено представників партій, які не зареєстровані в Івано-Франківській області. Просто незрозумілими і обурливими є факти існування так званих “двійників” і “клонів” у складі дільничних виборчих комісій.

Обласна рада на своєму останньому сесійному засіданні 9 жовтня 2012 року звернулася до суб’єктів виборчого процесу з вимогою діяти відповідно до чинного законодавства задля забезпечення чесних і прозорих виборів.

Сьогодні чи не найважливішою є роль дільничних та окружних виборчих комісій.

Шановні члени комісій! Не залежно від того, яка партія чи який кандидат подали вашу кандидатуру до складу комісії, зробіть усе можливе, щоб комісія працювала і забезпечила проведення виборів на вашій дільниці. Не піддавайтесь на погрози, шантаж і підкуп, які можуть бути. Забезпечте чесні вибори, не допустіть жодних фальсифікацій, не дайте пропасти жодному голосу, який віддав виборець за ту чи іншу політичну силу чи кандидата у народні депутати України. Вибори завершаться, а ваша совість повинна бути чистою.

Звертаючись до виборців краю, закликаємо усіх прийти на виборчі дільниці та здійснити свідоме, обгрунтоване і відповідальне волевиявлення. Не легковажте своїм правом – адже це дасть можливість забезпечити гідний завтрашній день як сучасному суспільству, так і нашим нащадкам.


Прийнято на засіданні тимчасової контрольної комісії обласної ради зі сприяння у підготовці та проведенні виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року
Леся, 24.10.2012 11:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини