Ющенко: 28 жовтня потрібно обирати не когось, а обирати новий політичний курс

Віктор Ющенко, лідер партії «Наша Україна», Президент України (2005-2010 рр.) вже вдруге відвідав Івано-Франківщину.

На прес-конференції Віктор Ющенко заявив, що дві політичні сили – Партія Регіонів та «Батьківщина» ведуть Україну до протистояння і ускладнення внутрішніх відносин.

Влада та опозиція, на думку лідера «Нашої України», є подібними, авторитарними, не національними проектами, які не мають чіткої ідеологічної основи.

«Треба розуміти, що дві політичні сили ведуть Україну до нестабільності і протистояння», - наголосив екс-Президент.

На переконання Віктора Ющенка, українську відповідь на запитання: як вийти із ситуації, що склалася в країні може дати тільки третя сила.

Третя сила, вважає колишній Президент, це та сила, для якої Україна понад усе, все решта епізоди і деталі.

«Український план, який допоможе вийти із сьогоднішньої ситуації, може втілити тільки третя сила», - наголошує він.

Як зазначив Віктор Ющенко, у цієї сили є три речі, яких часто бракує, так званим, демократичним силам. До цих речей належать фундамент політичного курсу, процес національного відродження та процес консолідації.

Жодної конкретної політичної партії чи людей, з якими планує об’єднуватися в Верховній Раді лідер «Нашої України» не назвав, та зазначив, що об’єднуватися буде «не з ким, а навколо чого».

«Достатньо було б, якби в парламенті­ була сім’я демократич­них сил, та  60-80 голосів, щоб ­ блокувати все, що не відповідає національним інтересам. Це - програма мінімум», - сказав Віктор Ющенко.

Леся, 11.10.2012 10:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини