Івано-Франківськ: “Буковель” — конвеєр для підкупу виборців від Олександра Шевченка? (фото, відео)

Прес-служба ОПОРИ в Івано-Франківській області зафіксувала на фото та відео безкоштовну поїздку на Буковель для групи з Івано-Франківська, організовану кандидатом у народні депутати по 83-му виборчому округу Олександром Шевченком. В обмін на ксерокопію паспорта людям пропонують екскурсію, обід та зустріч з кандидатом.

10 вересня у мікрорайоні Пасічна (м. Івано-Франківськ) спостергіач ОПОРИ побачив оголошення про безкоштовні поїздки на ТК "Буковель". Після телефонного дзвінка на вказаний номер «опорівця», який не вказував мету свого візиту на Буковель запросили прийти в офіс – громадську приймальню Олександра Шевченка.

«В середу, 12 вересня, я відвідав громадську приймальня О. Шевченка. Для того, щоб мене записали в групу для поїздки, потрібно було надати їм копію паспорта і номер мобільного телефону. Мене записали в групу, яка виїжджала в суботу 15 вересня», – розповів хлопець. Спостерігач вирушив у поїздку, озброївшись апаратурою для запису, тож найяскравіші моменти перебування групи франківчан на Буковелі зафіксовано на фото та відеокамеру.

По приїзді на ТК "Буковель" групу з автобуса повели на обід. Після обіду для усіх охочих провели  екскурсію по туристичному комплексі, а потім запропонували покататися на підйомнику.  О 15:00 відбулась зустріч із кандидатом в народні депутати Олександром Шевченком, на якій було присутньо майже півтисячі чоловік, – наголошує спостергіач ОПОРИ.

Під час зустрічі Олександр Шевченко розповідав людям про те, як йому вдається вести бізнес і розвивати туркомплекс. Як видно з відео, одна жінка подякувала кандидату за поїздку і зауважила, що завдяки йому багато людей вперше відвідали Буковель. «Тридцять тисяч», – уточнив Олександр Шевченко кількість осіб, для яких він влаштував безкоштовні поїздки в туркомплекс.

Зустріч тривала майже годину. Люди задавали кандидату чимало запитань, зокрема, прозвучало питання «Які конкретно сприятливі заходи ви плануєте для людини яка хоче відкрити свій бізнес в Івано-Франківську?»  – «Ви знаєте, я спочатку хочу отримати довіру, представляти інтереси, давайте трошки почекаємо, коли ви мені це довірите, тоді скажу що і як я буду робити, – зауважив Олександр Шевченко. ( Поки що ви довіру надали меру і депутатам міської ради, хай вони поки що роблять свою роботу..... – можливо цього вже тут не треба????) Після закінчення зустрічі людей посадили в автобуси і відвезли до Івано-Франківська.

ОПОРА нагадує, що згідно з Законом України «Про вибори народних депутатів України» такі дії кандидата у депутати Олександра Шевченка можна розцінити як непрямий підкуп виборців та непряму агітацію.

 

 

 

Наталія Голомідова

Прес-секретар кампанії спостереження за парламентськими вибрами-2012

Леся, 27.09.2012 10:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини