Тільки 4-5 людей в ОВК будуть працювати за законом

Як повідомив на прес-конференції керівник обласного штабу Об’єднаної опозиції Дмитро Шлемко, з 18 членів окружних комісій від Партії регіонів є по 11-13 чоловік ( враховуючи політичні сили типу «Русский блок», «Руська єдність», «Єдина Русь» «Союз анархістів»), і лише 4-5 чоловік у кожній комісії – це ті люди, які будуть працювати за законом.

Тому Дмитро Шлемко переконаний, що ОВК у нас перебувають під повним контролем Партії регіонів.

До прикладу керівник штабу навів комісію 85 виборчого округу.

У 85-му окрузі з центром у Калуші, за словами народного депутата Дмитра Шлемка, люди пішли на таке, що їм би і Остап Бендер позаздрив. 

Він розповів, що на даному окрузі почали плодити так званих «клонів». 

Як пояснив Дмитро Шлемко, суть цієї технології полягає у наступному: щоб комп’ютер не виявив їхніх «двійників», вони просто трохи змінюють їх прізвище. І таких «клонів» по 85 виборчому округу зареєстровано більш ніж шість тисяч. Керівник обласного штабу зачитав до прикладу журналістам і  список претендентів на посади членів виборчої комісії дільниці 85-го округу: Марунчак Олег, Маранчак Олег, Маринчак Олег, Мірунчак Олег, Морунчак Олег і так далі.

Проблеми були із з ОВК № 89 (Снятин). Опозиція подала до суду. В результаті суд прийняв позитивне рішення, а члени ОВК не взяли до уваги рішення суду і продовжують працювати.

Та є і хороші приклади. Наприклад, ОВК по 88 округу (Коломия). За словами Дмитра Шлемка, це єдина комісія, яка вивела всіх двійників і спокійно працює.

Леся, 26.09.2012 15:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини