Результати моніторингу виборчих порушень не вплинуть на результати виборів?

Експерт виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Олександр Неберикут не сподівається, що результати моніторингу виборчих порушень вплинуть на результати виборів. Про це він повідомив на прес-конференції в Івано-Франківську.

В Івано-Франківському прес-клубі він презентував інтерактивну мапу спостереження. З цієї мапи (http://map.oporaua.org) як розповів експерт можна отримати інформацію про розташування виборчих дільниць, їх меж та центрів, ознайомитися із складом комісій. Також можна побачити порушення та інциденти, які зафіксували спостерігачі по всій Україні.

Однак Олександр Неберикут переконаний, що це не вплине на результати виборів та, можливо, вплине на оцінку виборців. Адже, якщо за кандидатом було зафіксовано ряд порушень, а він все одно став депутатом, то це зможе стати сигналом для виборців.

На думку експерта, виборчих програмо в умовах, коли всі кандидати займаються благодійністю і щось дарують виборцю, вибирати когось все одно доведеться. Тому він сподівається, що раптом виборець захоче прочитати програми та біографії кандидатів. 

Леся, 27.09.2012 08:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини