Виявлено дуже багато негараздів. Є дуже багато людей, які подвійно- потрійно включені в подання членів ДВК — Лисюк

На Прикарпатті зафіксована найменша кількість порушень, пов'язаних з виборчим процесом.

Як йдеться у повідомленні МВС, на Київ припадає 11,7% всіх порушень, на Київську область — 18,1%. А ось на Івано-Франківську область всього 0,7% порушень

На думку голови комітету виборців України в Івано-Франківській області Юрія Лисюка, всі порушення, які зараз можуть бути, це всякого роду завуальовані підкупи, встановлення самовільних агітаційних наметів у невідповідних місцях та формування виборчих комісій.

На сьогоднішній день здебільшого вся увага зосереджена саме на формуванні дільничних виборчих комісій.

«Виявлено дуже багато негараздів. Є дуже багато людей, які подвійно- потрійно включені в подання членів ДВК, виявлено, що одні й ті самі люди включені в подання, змінено тільки одна буква в прізвищі, або щось схоже», - повідомляє голова КВУ області.

Зараз комісія займається тим, що виключає такі випадки. Як зазначає Юрій Лисюк, багато уваги штабів зосереджені саме на цьому процесі.

Досвід виборчих кампаній показує, що на цих виборах будуть застосовуватися технології, які були вже випробувані колись.

У комітеті виборців України припускають, що буде і підвіз виборців, і фотографування бюлетенів, прямий підкуп і маніпуляції під час видачі бюлетенів.

«Ми можемо припускати різноманітні методи, які можуть використовуватися для маніпуляцій, про їх кількість і масовість будемо говорити в день виборів», - заявляє Юрій Лисюк

Щодо фактів підкупу виборців, то фіксувати підкупи мають право тільки правоохоронні органи. «Ми зараз спостерігаємо те, що судові процеси, які відбувалися щодо непрямого підкупу, не були задоволенні. Хоча в законі і прописано  що таке підкуп, довести його в суді доволі складно», - вважає голова Івано-Франківського КВУ

Як Юрій Лисюк, дуже багато залежатиме від того, як поставлять спостереження кандидати і партії.

«Важко сфальсифікувати результати, якщо все робити точно і чітко за певним алгоритмом дій, а також при великій явці виборців», - вважає він.

Леся, 24.09.2012 11:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини