На Прикарпатті масово використовують брудні виборчі технології проти кандидатів-свободівців

Виборча кампанія на Прикарпатті насичена брудними технологіями, особливо їх використовують проти кандидатів-свободівців, які мають чи не найбільше шансів на перемогу.

Для прикладу, брудні виборчі технології, з допомогою яких атакують єдиного узгодженого кандидата від ВО «Свобода» та об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 83 з центром в Івано-Франківську Олександра Сича під час цієї виборчої кампанії, є безпрецедентними на Івано-Франківщині. Про них ми постійно інформуємо.

А днями у Надвірнянському мажоритарному виборчому окрузі № 87, де кандидує до парламенту від об’єднаних опозиційних сил «свободівець» Манолій Піцуряк, масово поширили газету провокаційного змісту «Свобода Прикарпаття» начебто від імені партії «Свобода», до чого «Свобода» не має жодного стосунку. Як стверджує заступник голови обласної «Свободи» Василь Попович, мета цієї провокації – розсварити опозиційні «Батьківщину» і «Свободу». Він вважає, що недобросовісні грошовиті опоненти, які працюють на владу, влаштували провокацію, яка  спрямована проти єдиного узгодженого кандидата від об’єднаних опозиційних сил по цьому округу Манолія Піцуряка. У газеті-фальшивці зазначено, що саме він є замовником матеріалів.

Василь Попович каже, що фальшивку легко відрізнити від справжньої газети. Однак, пересічний виборець, як правило, не робить детального аналізу. В цьому випадку нечесні опоненти працювали на те, аби ввести людей в оману, мовляв, об’єднані опозиційні сили – «Свобода» та «Батьківщина» - посварилися. А також здискредитувати в очах громадськості як політичну силу ВО «Свобода», так і кандидата Манолія Піцуряка. А ще свободівців вразило те, що фальшиві агітки в населених пунктах 87-го виборчого округу поширювали навіть і неповнолітні.

Зокрема газету-фальшивку масово розповсюдили у населених пунктах округу перед зустрічами з виборцями свободівців Манолія Піцуряка та заступника голови партії Богдана Бенюка.

З огляду на те, що опоненти використовують такі методи, які фактично виходять за рамки виборчого законодавства, довіреною особою кандидата в народні депутати Манолія Піцуряка подано відповідні звернення до ОВК із задокументованими матеріалами, які дадуть змогу правоохоронним органам знайти виконавців та замовників провокації.

Леся, 20.09.2012 16:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини