Владу бісять журналісти, які пишуть правду — Дмитро Шлемко

18 вересня Верховна Рада проголосувала в першому читанні проект закону про посилення відповідальності для журналістів за посягання на честь, гідність та ділову репутацію особи, внесений регіоналом Віталієм Журавським.

Законом Журавського до Кримінального кодексу вноситься нова норма - стаття 145-1 "Наклеп", яка пропонує саджати журналістів у тюрму.

За це рішення проголосували 244 із 344 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. 

«Це є стандартні цілі Партії регіонів і їх сателітів щодо поетапного згортання демократичних процесів в Україні», - переконаний Дмитро Шлемко, народний депутат, керівник Івано-Франківського обласного штабу Об’єднаної опозиції.

Він  впевнений, що є ще чесні журналісти, які пишуть не так як хоче владна партія, а так як є на справді, і в політичній, і в економічній, і в соціальній сферах. «Це бісить владу», - говорить народний депутат

За словами керівника обласного штабу Об’єднаної опозиції, ці дії - це складова частина «затягування зашморгу на шиї українських демократичних процесів».

На думку Дмитра Шлемка, сьогоднішня влада боїться правди, а для того, щоб цієї правди не чути використовують закон.

«У Верховній Раді, коли будемо мати більшість, одним із перших наших завдань буде розгляд таких законів і їх відміна», - заявляє він

Як сказав Дмитро Шлемко, головне завдання для опозиції відмінити всі антиукраїнські, антисоціальні, антидемократичні закони прийняті чинною владою, і закон Журавського зокрема.

Леся, 21.09.2012 08:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини