Росія виграла суд по ЄЕСУ. Україна заплатить більше трьох мільярдів гривень

Росія виграла суд по ЄЕСУ. Україна заплатить більше трьох мільярдів гривень.

«Я не здивуюся, якщо скажуть, що ми програли Росії Крим», - говорить Дмитро Шлемко, керівник Івано-Франківського обласного штабу Об’єднаної опозиції, народний депутат України.

Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони Росії до Кабінету міністрів України щодо боргу корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Народний депутат вважає, що цей суд був замовний.

«Це все політична гра, яка завершиться після того, як відбудуться вибори. А зараз знову треба щось говорити про Тимошенко», - вважає він

Нагадаємо, Міноборони РФ звернулося в Господарський суд Києва з позовом про виплату урядом України більш 3,1 мільярда гривень у справі корпорації ЄЕСУ.

Росіяни стверджують, що ця заборгованість виникла в другій половині 1990-х років, коли очолювана Юлією Тимошенко корпорація не виконала угоду про поставку продуктів виробничо-технічного призначення для потреб російського військового відомства.

 Як повідомив керівник Івано-Франківського обласного штабу Об’єднаної опозиції,  вперше суд сказав, що навіть не приймає до розгляду це питання, тому що немає жодних документів, які би свідчили про борги.

«Боргів ЄЕСУ щодо Росії не було, немає і не буде», - заявляє Дмитро Шлемко

Леся, 20.09.2012 09:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини