Після визнання Європейським судом порушень прав Юлії Тимошенко вирок має бути скасовано, - адвокат Валентина Теличенко

Адвокат Валентина Теличенко вважає справу екс-прем‘єр-міністра Юлії Тимошенко показовою для світового співтовариства в контексті дотримання Україною демократичних стандартів.
 
Про це вона заявила вчора в ефірі телекомпанії ТВі.
 
Адвокат також зазначила, що термін розгляду Європейським судом будь-якої справи може складати як 1 місяць, так і 2,5 місяці - в залежності від завантаженості суду.
 
Валентина Теличенко впевнена в тому, що Європейський суд з прав людини задовольнить всі позовні вимоги екс-прем‘єр-міністра Юлії Тимошенко, а після цього має бути скасовано вирок Печерського суду по так званій «газовій справі».
 
«Я не сумніваюся, що в Страсбурзі Тимошенко виграє свою першу скаргу, і Європейський суд визнає порушення за всіма статтями, за якими поскаржилася Тимошенко», - заявила Теличенко.
 
«Це і незаконний арешт, мотивований політичною доцільністю, тобто зловживання владою з боку найвищих посадових осіб в Україні, це і катування, які відбулися під час утримання її під вартою, і втручання в особисте життя», - сказала адвокат.
 
Валентина Теличенко впевнена, що невиконання владою рішень Європейського суду негативно вплине на процес євроінтеграції України та може призвести до економічної ізоляції.
Леся, 03.09.2012 11:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини