Івано-Франківськ: «Клон» Олександра Сича має всі ознаки технічного кандидата

Обласне керівництво ВО «Свобода» підтвердило ОПОРІ інформацію про те, що справжнє ім’я новоявленого однофамільця голови облради Олександра Володимировича Сича - Михайло Володимирович Кирилюк. На сайті ЦВК зазначено, що кандидат є членом ВО «Свобода», однак, обласне керівництво партії запевняє - Кирилюка було виключено з партійних лав. Ймовірно, через образу, або з інших причин Кирилюк Михайло змінив свої ім'я та прізвище на Олександр Сич та змагатиметься з головним свободівцем Сичем Олександром Максимовичем на одному мажоритарному окрузі.

  «Ці події свідчать про те, що на Івано-Франківщині почали застосовувати виборчу технологію висування "технічних кандидатів". Важко по-іншому  пояснити загадкову зміну  власного прізвища напередодні виборів на прізвище відомого політика - зауважує Іван Маруняк. - Про технічність кандидатури може свідчити і той факт, що кандидат, якому раптово розподобалось власне прізвище, натомість, сподобалось прізвище голови облради - висувається в тому ж округу, що й голова облради. Така технологія найчастіше застосовується для шантажу політика, проти якого висувається технічний кандидат. Вона також може бути розрахована на те, що виборець під час голосування переплутає, хто є хто і поставить відмітку навпроти «технічного кандидата», забираючи голоси у політика, проти якого цього "технічного кандидата" виставляють.  

 Також "технічним кандидатом" може поширюватись інформаційна продукція провокативного змісту, для того, щоб створити негативний імідж тому, проти кого виставляють "технічного кандидата". Наприклад, від імені кандидата Олександра С. поширюється листівка із закликом до розпалювання якоїсь ворожнечі, а кандидатів з однаковими ім'ям та прізвищем два, тому виборцю важко буде відрізнити, який саме із Олександрів С. поширив цю листівку».

Леся, 10.08.2012 18:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини