В Івано-Франківську впорядкують землі міських парків та скверів

Відбулась нарада у секретаря міської ради щодо формування проекту рішення про землеустрій міських парків та скверів

У Івано-Франківську конфліктні ситуації щодо визначення земель парків чи скверів виникають занадто часто. Чи не кожного року спостерігаються спори між міською владою та суб’єктами господарювання міста по встановленню меж зелених зон. І не завжди у таких спорах отримувала перемогу влада, а від так і громада міста.

Після кількох недавніх конфліктів щодо самовільних прибудов нині діюча влада міста Івано-Франківська зробила висновок, що у місті повинні діяти чіткі й непорушні норми.

Для того, щоб зелені зони нашого міста були під твердим захистом та служили на благо всієї громади – єдино правильним рішенням стане затвердження землеустрою всіх міських парків та скверів.

Вже на найближчу сесію міської ради буде винесено розроблений робочою групою проект рішення, який у разі прийняття стане гарантованим захистом зелених відпочинкових зон міста.

Як зазначає секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків, лише таким шляхом ми зможемо вирішити причину тих конфліктів, що так часто перетворювали зелені зони міста на комерційні території. Івано-Франківськ не тільки має зберегти статус зеленого міста, а й має бути зразком наслідування для інших містах.                                                          

Леся, 09.08.2012 16:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини