Об’єднана опозиція подає позов проти ЦВК

Об’єднана опозиція подасть у четвер позов до Адміністративного суду через не реєстрацію у списках кандидатур Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Про це заявив у четвер на брифінгу лідер опозиції Арсеній Яценюк.

«Сьогодні ми подаємо позов до Адміністративного суду з вимогою до ЦВК%: перше – скасувати своє незаконне рішення (щодо нереєстрації), і друге – відновити у списку кандидатів у депутати Юлію Тимошенко і Юрія Луценка», - сказав він.

За словами народного депутата України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Дмитра Шлемка, ЦВК згідно закону мусила зареєструвати Юлію Тимошенко та Юрія Луценко.

«В законі сказано, що людина із кримінальним минулим не може бути обрана, а не зареєстрована. Але рішення вже прийняте. Влада отримала той результат, за який вона боролася цілий рік, відкриваючи кримінальні справи проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценко», — відзначив в коментарях «Малакаві» Дмитро Шлемко.

Проте, каже депутат, для лідерів опозиції ще не все втрачено.

«Влада призабула, що депутати обираються не тільки по спискам, а і по мажоритарним округам. Як тільки Європейський суд зніме з Юлії Тимошенко всі звинувачення і вона вийде на волю, вона одразу піде кандидатом по будь-якому одномандатному округу і отримає перемогу», — каже Дмитро Шлемко.

Леся, 09.08.2012 14:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини