Порушення вимог санітарного законодавства відмічається майже на всіх об'єктах - Палійчук

Сьогодні на контролі у відділенні харчування міської санітарно-епідеміологічної служби знаходиться 1426 підконтрольних об'єктів, які забезпечують населення продуктами харчування.

За 6 місяців поточного року службою проведено 865 перевірок. За їх підсумками за не проходження медичних оглядів від роботи відсторонено 125 осіб, оштрафовано 208 суб'єктів господарювання на суму 26 973 гривні.

Основними проблемами у роботі підконтрольних об'єктів є те, що підприємці не створюють належних умов для зберігання продукції, яка швидко псується, відсутні документи, які підтверджують якість продукції, особливо на літніх майданчиках відпускають страви з неодноразового посуду, проте належних умов для його миття немає.

Про це сьогодні під час оперативної наради у міського голови повідомила Олександра Палійчук заступника головного санітарного лікаря Івано-Франківська.

«Порушення вимог санітарного законодавства відмічається майже на всіх об'єктах під час здійснення перевірки. Зазвичай, це порушення вимог приготування їжі, недотримання дезрежиму та особистої гігієни працівників, несвоєчасне проходження медичних оглядів»
, - зазначила Олександра Палійчук.

Відтак, у цьому році за недотримання санітарних вимов у літніх майданчиках оштрафовано 9 підприємців, видано 3 постанови про тимчасове припинення експлуатації та оформлена одна фінансова санкція.

Леся, 17.07.2012 10:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини