Завідувача садочку «Віночок» звинуватили у корупції

Завідувачка Івано-Франківського садочку № 36 «Віночок», що по вулиці Целевича 16 звинувачують у вимаганні та хабарництві.

Про це інформаційному агентству «Малакава» заявив один із батьків, дитина якого відвідує даний садочок.

Зокрема, він обурений тим, що батьки здають гроші на встановлення бойлерів, адже через їх відсутність обіцяють закрити дошкільний заклад, також, якщо дитина не відвідує платних уроків хореографії, то під час свят дитина просто сидить на стільчику.

«Чи існує такий закон, що коли батьки не здадуть гроші на бойлера в садку, то його закриють? А хіба це не проблеми міського відділу освіти? Також, ми платимо  по 30 гривень щомісяця і хто не платить, той на урок хореографії не ходить і на святах не танцює, а сидить на стільчику. І ще там платять зате, щоб попаски в садочок тому що діти з Підлісся, Загвіздя, Угринова і Ямниці мають місце, а діти, що проживають на Цилевича, Тролейбусній та Хіміків мають платити, щоб попасти в садок.  Я знаю суму від 800 до 3000 гривень, але подейкують самі вихователі, що цього року була і сума в 5000 гривень. Крім взятки, вона ще хоче і 300 гривень благодійного внеску і ще здають на якісь потреби групи хоча порошок мило і папір туалетний дає держава», - розповідає батько.

Як повідомили в управління освіти, санітарно-епідеміологічна станція і справді обіцяє закрити садочок і завідувачка була змушена звернутися до батьків за допомогою, адже в управлінні освіти не було коштів на встановлення бойлерів.

«Ми неодноразово отримували приписи від санстанції. В управління не було усіх коштів для встановлення бойлерів, тому і звернулися до батьків. Але на разі, ніхто вже гроші не збирає, хіба до здають ті, що ще не принесли. Крім того, завідувач відповідає за кожну копійку. Звичайно, у цьому садочку слабша матеріальна база, ніж у інших, можливо, тому і виникають проблеми. Якщо батькам відомі факти недобросовісності завідувача, то нехай звертаються в управління освіти і ми все з’ясуємо», - запевнила Галина Сич, головний спеціаліст з питань дошкільної освіти управління освіти Івано-Франківська.

Леся, 28.05.2012 11:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини