Батьки зможуть обирати, якою мовою їх дітей виховуватимуть в садочках?

Прем’єр міністр України Микола Азаров підписав проект змін до закону «Про дошкільну освіту» і передав його на розгляд Верховній Раді.

Відповідно до даних змін  батьки дітей, які відвідують  дошкільні заклади освіти, зможуть самі обирати мову виховання у них.

«Для задоволення національних, культурно-освітніх і мовних потреб громадян можуть створюватися дошкільні навчальні заклади, в яких виховання дітей здійснюється їх національною або іншою мовами. Право вибору мови виховання надається батькам», - зазначено в законопроекті.

Як розповідає начальник управління освіти і науки Івано-Франківської міської ради Наталія Микула, на разі від батьків не надходили вимоги чи звернення щодо навчання їх дітей іншою мовою, проте якщо такі зміни будуть прийняті, то батьків одразу про це повідомлять і забезпечать виконання нововведень.

«За час моєї каденції на посаді начальника управління ні письмових, ні усних звернень не було. Якщо такий документ буде прийнятий Верховною Радою України, тоді будуть створювати умови для батьківської громади щодо надання таких освітніх потреб», - зазначає Наталія Микула.

Леся, 14.11.2011 13:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини