Наступний навчальний рік скоротять

2011-2012 навчальний рік розпочнеться як завжди першого вересня, але закінчиться значно раніше.  Про це вчора на оперативній нараді у міського голови повідомила Наталія Микула – начальник управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому.

«Були різні думки з приводу початку навчального року, одні казали, що навчальний рік буде починатися із 15 серпня, та вже є лист Міністерства освіти, науки , молоді та спорту України, в якому чітко визначено структуру навчального року. Він буде починатися з першого вересня і закінчиться набагато швидше: 18 травня – це для всіх учнів, а для одинадцятикласників закінчиться навчання третього травня», - розповіла Наталія Микула.

Як ці зміни вплинуть на сам процес навчання та його структуру, поки що невідомо.

«Кажуть, що має бути 190 днів навчання, це в старшій школі і 175 днів для початкової школи . Як тепер це буде враховано в структурі навчального року дуже цікаво, бо в наказі подані тільки терміни початку навчального року і завершення. А власне внутрішня структура навчального процесу ще не відома, чи це будуть  зменшені дні на канікули, хоча в Законі України “Про освіту” чітко вказано, що діти мають мати не менше, як 30 календарних днів канікул, чи якісь інші зміни, ми не знаємо», — зазначила Наталія Микула.

Леся, 15.06.2011 12:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини