Фізичну готовність дитини до школи показують зуби

В Україні постійно точаться дискусій відносно того, коли краще віддавати дитину до школи: в шість чи сім років? Психологи вважають, що тут однозначної відповіді немає. Дитина повинна бути фізично та психологічно готовою до того, щоб витримувати шкільні навантаження.

«Вважається, що дитина уже є фізично зрілою, якщо в неї змінились два передніх зуби (з молочних на постійні. Крім того, фізичну зрілість показує і така вправа: треба правою рукою, через голову дотягнутися до лівого вуха. Якщо дитина зуміла це зробити, то вона фізично готова до того, щоб іти до школи. Якщо ні, то це означає, що і кістки, і мозок є ще недостатньо сформованими, такій дитині буде дуже важко витримати шкільне навантаження», — каже психолог Наталія Мухітдінова.

Крім того, дитина має чітко усвідомлювати, що вона йде до школи вчитися, а не тому, що до школи йдуть його друзі чи тому, що там є перерви, на яких можна гратися.

Також, каже психолог, дуже важливим є і те, в яку школу, і до якої вчительки йде дитина. За її словами, віддати малюка вчитися можна і в шість років, але тоді у нього має бути дуже фаховий перший вчитель, який уроки буде проводити у формі гри і не забувати, що у такому віці дитина може концентрувати увагу не більше 15 хвилин підряд.

Не зайвим, каже Наталія Мухітдінова, перед школою пройти консультацію у психолога, який точно зможе сказати, чи готова дитина до навчання. Таке задоволення в середньому обійдеться у 100 гривень за консультацію.

Леся, 30.05.2011 13:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини