Вчителі початкових класі викладатимуть дітям іноземну мову

Потрібно переглянути систему підготовки вчителів початкових класів, адже вони повинні будуть навчати дітей іноземним мовам. Про це заявив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді і спорту Ярослав Болюбаш.

За його словами, вчителі іноземних мов, які викладають у старших класах, не зможуть повноцінно навчати учнів початкової школи.

І це справді так, вважає психолог Наталія Мухітдінова.

«Якщо вчитель у старших класах може прийти написати щось на дошці, відтарабанити урок, то з першачками це не пройде. З ними треба гратися, малювати, смішно розповідати новий матеріал. Одним словом, до них потрібен особливий підхід», — говорить Наталія Мухітдінова.

Також, вчитель повинен враховувати психологічні особливості учнів початкових класів, брати до уваги те, що вони не можуть довго концентрувати свою увагу, а для цього потрібна спеціальна підготовка, яку власне, і дають студентам, які планують стати вчителями початкових класів.

Нагадаємо, що міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник оголосив про нову концепцію початкової освіти, згідно якої з 2012 року іноземну мову учні почнуть вивчати з першого класу.

Леся, 29.04.2011 11:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини