Якщо в Україні буде революція, то більш жорстка — політолог

В Україні революція не можлива, про неї говорять лише ті, хто хочуть посіяти розбрат і паніку в суспільстві. Про це в рамках круглого столу «Чи можлива в Україні ТВІТТЕР-революція?»  сказав голова Івано-Франківської обласної політичної організації «Партії регіонів» Богдан Федьків.

Частково з ним погоджуються і політологи.

«Найближчим часом революції в Україні не буде. Фінансовий стан українців не настільки поганий, крім того, люди не готові ризикувати тим, що мають», — говорить політолог Володимир Джигіта.

За його словами, безперечно, життя в Україні погіршується, але поступово, революція можлива, якщо будуть великі потрясіння, як то з Податковим кодексом чи з пенсійною реформою. Проте влада це чітко розуміє, і намагається відтермінувати впровадження непопулярних реформ, аби зайвий раз не провокувати своїх громадян.

А от психолог Наталія Мухітдінова вважає, що революція в Україні можлива. «Українці дуже терпляча нація, але будь-яке терпіння має свої межі, і коли буде досягнута найвища точка кипіння – незадоволення владою, люди вийдуть на вулиці», — вважає Наталія Мухітдінова.

За її словами, якщо в Україні таки буде революція, то вона буде більш радикальною, не такою, як «помаранчева». Погоджується з нею і Володимир Джигіта.

«Якщо революція буде, то вона буде більш жорсткою. Мяку революцію «помаранчеву» ми уже пережили, і вона не принесла нічого доброго», — каже політолог.

Нагадаємо, що за результатами всеукраїнського дослідження на тему: «Протестні настрої українців», проведеного експертами Інституту Горшеніна, майже половина українців – 45,3 % - заявляють про готовність брати участь в акціях протесту.

Леся, 29.04.2011 12:19



Вибір редакції

Найпопулярніші новини