Романюк пропонує скликати позачергову сесію на даху адмінбудинку

В зв’язку з ухваленням Верховною Радою України змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», який зобов’язав місцеві державні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування 9 травня, поряд з державним прапором України вивішувати на флагштоках державних адміністративних будинків червоні прапори (т.зв. «червоні прапори  перемоги») депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк пропонує скликати надзвичайну сесію Івано-Франківської обласної ради в понеділок, 9 травня о 9.00 год.

Юрій Романюк пропонує провести її на даху адмінбудинку по вулиці Грушевського, 21.

Як повідомив «Малакаві» Юрій Романюк, місце для проведення сесії обрано не випадково.

«Пропоную зібрати сесію на даху адмінбудинку, щоби не повісили разом із державним прапором, червоний», — говорить Юрій Романюк.

За його словами, якщо зміни до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» підпише Віктор Янукович, то закон стає обов’язковим до виконання. І, в принципі, тоді ролі не грає і те, що обласна і Івано-Франківська міська рада прийняли рішення про заборону вивішування червоних прапорів.

«Ми не можемо відмінити дію закону. Наші рішення на мають суперечити законам України, в свою чергу закони України не мають суперечити Конституції України, а в ній чітко вказано, що символом держави є жовто-синій прапор, а не червоний», — говорить Юрій Романюк.

За його словами, після того, як народні депутати прийняли зміни до Закону Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» багато депутатів сидять і думають, що ж робити, як забезпечити виконання рішення обласної ради.

«Ми запропонували своє рішення проблеми», — говорить Юрій Романюк.

За його словами, під час засідання сесії ніхто вивішувати червоний прапор не буде, а сама сесія, грубо кажучи, може проходити і пів дня, а після обіду вивішувати червоний прапор уже ніхто не буде.

Правда, для того, щоб провести позачергову сесію необхідно винести на неї питання. Для цього Юрій Романюк пропонує голові обласної ради Олександру Сичу 27 квітня терміново скликати розширену Президію обласної ради, на якій і вирішити доцільність проведення позачергової сесії та коло питань, які будуть винесені на сесійне засідання.

Що до районів, які по ідеї, теж би мали провести позачергові сесії, то тут не усе так просто, говорить Юрій Романюк. Адже є такі райони, наприклад, Косівський, де більшість у районній раді мають регіонали, зрозуміло, що вони на таку сесію не прийдуть і для них питання вивішування червоних прапорі не є принциповим.

 

Леся, 22.04.2011 13:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини