Підручники на наступний навчальний рік видаватимуться тільки для учнів 11 класу – Зінаїда Болюк

У загальноосвітніх школах не вистачає підручників, а доступу до електронних, поки що неможливий, оскільки в області не знайшлося потужного інтернет провайдера.

«Підручники на наступний навчальний рік видаватимуться тільки для учнів 11 класу, для решти дітей батьки будуть змушені купувати їх самі або будемо користуватися старими. Хоч забезпечення комп’ютерною технікою в школах є нормальним, але ми не можемо користуватися електронними підручниками через малу потужність та високу оплату провайдерам», - розповіла  на засіданні колегії ОДА Зінаїда Болюк, начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації.

Також існують труднощі з перевезенням школярів.

«Зараз у нашому розпорядженні 121 автобус, та я закликаю районні ради не чекати на виділення державних чи обласних коштів, а самотужки купувати транспорт», - сказала Зінаїда Болюк.

Та це не єдина проблема. В неналежному стані перебувають спортивні площадки та районні басейни, тому фізична підготовка дітей проводиться не належно.

«Нам необхідно відновити спортивні площадки та басейни у районах. За даними МНС з початку року 21 людина затонула, серед них 9 дітей. А можливо ця цифра була б меншою, як би школярі займалися плаванням», - заявила Зінаїда Болюк.




Вибір редакції

Найпопулярніші новини