Соловей вирішив зайнятися закладами освіти

Лідера Громадського форуму потягнуло на освіту. Нещодавно він обурився тим, що у школах проводять навчання у дві зміни, а все тому, що площі, в яких могли би вчитися діти, здають в оренду. Соловей навів приклад школи №19, в якій приватна структура ТОВ «Івано-Франківський Муніципальний коледж» вже протягом кількох років використовує частину приміщення школи для надання безкоштовного навчання дітям із малозабезпечених сімей.

 «Існування приватної структури у школі в густозаселеному районі міста викликає у мене серйозні сумніви, - заявив Соловей. – Тим паче, що нині ніхто з посадових осіб не зміг сказати мені кому підпорядковується ця начебто освітня структура, який рівень підготовки її працівників та чи надає вона насправді безкоштовне навчання».

Соловей вважає, що школа розбазарює свої приміщення і вимагає перевірити чи  дійсно коледж вчить безкоштовно дітей із малозабезпечених сімей.

В управлінні освіти дивуються таким вимогам і листам Соловя, і пропонують лідеру Громадського форуму, якщо йому так цікаво, з’їздити в школу і перевірити все самому.

«Вони мають відповідні укладе угоду з ЗОШ №19, також є рішення сесії. Та взагалі це не в нашій компетенції. Наскільки мені відомо, там і справді надають безкоштовну освіту для дітей із малозабезпечених сімей і перевірити їх діяльність дуже просто, потрібно приїхати на місце і подивитися як працює цей заклад, скільки дітей там навчається, який рівень надання освіти та з’ясувати інші питання, які Вас цікавлять», -  сказав в коментарях «Малакаві» Петро Ласійчук, заступник начальника управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради з питань змісту освіти та інновацій.

Та це ще не все, Юрій Соловей зайнявся і харчуванням дітей у садочках і вимагає перевірити законність стягнень комісії з батьків за харчування дітей. Для цього лідер Громадського форуму направив у контролюючі інстанції депутатські запити з вимогою зобов’язати фінансові установи припинити стягувати комісію за оплату харчування дітей.

«Як мені стало відомо, з червня місяця цього року деякі банки міста почали брати комісію за оплату харчування дітей у дитячих садках, - каже Юрій Соловей. – При чому до цього такої комісії не було».

Тому у зверненні до управління Національного банку України в Івано-Франківській області  Юрій Соловей просить перевірити цю інформацію та надати пояснення на основі яких правових норм банківськими установами здійснюється стягнення комісії за оплату харчування дітей у дитячих садках.

Леся, 23.06.2011 16:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини