Соловей вважає, що Івано-Франківськ не європейське місто

В Івано-Франківську понад 60 % будинків має проблеми з комунікаційними мережами, а поточний чи капітальний ремонт не проводиться уже 20 років.

«В літній період людям відключають гарячу воду. Про яку Європу ми говоримо?,  — говорить лідер Громадського форуму Юрій Соловей. — Такими нині є комунальні реалії простих українців».

А реалії такі, каже Юрій Соловей, що вартість комун послуг в опалювальний сезон складає 500-800 гривень, що є непосильною сумою для більшості пенсіонерів.

Крім того, лідеру громадського форуму не подобається, що держава виділяє кошти на фінансування розвитку сільського господарства, краще би було, на його думку, вкласти ці гроші в реформування комуналки.

«15 мільярдів з держбюджету заплановано на сільське господарство, і мізер для комунальної сфери. Кому ми платимо ці мільярди? Чиновникам у міністерстві за те, що у нас чи не найвища у Європі ціна на овочі та м’ясну продукцію?», — відзначив Соловей .

На думку Юрія Солов’я, державі потрібно змінити пріоритети витрачання та розподілу бюджетних коштів на користь вирішення першочергових проблем, зокрема значно збільшити фінансування модернізації комунальної сфери.

Спершу держава має дати поштовх модернізації комунальної сфери: використовуючи позитивний досвід європейських країн розвинути систему енергозбереження, заміни газового опалення альтернативними джерелами енергії; створити умови для розвитку ринку комунальних послуг  та поступово усунути монополії жеків у сфері ЖКГ, вважає Соловей.

Леся, 06.06.2011 19:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини