Перш ніж вилучати земельні ділянки, треба розібратися, чому їх не обробляють — Книшук

Губернатор Прикарпаття Михайло Вимшиванюк не полишає своєї ідеї, щоби відбирати землі, які не обробляються людьми. До 1 червня районні земельні комісії мають представити акти інвентаризації необроблених ділянок.

Як повідомила прес-служба голови ОДА, власників земель, що їх не обробляють спочатку будуть попереджувати, потім накладатимуть на них штрафи, а після цього подаватимуть до суду з метою вилучити земельну ділянку.

«Якщо ви маєте квартиру, і ви в ній не підмітаєте, то хіба у вас її можуть відібрати? Це абсурд, — говорить депутат обласної ради фракція "Батьківщина" Петро Книшук. — Не штука вилучити, треба розібратися, чому люди не обробляють земельні ділянки, які знаходяться у їх власності. Невже наші селяни є настільки лінивими, щоб не працювати на землі? Ні, тут справа у іншому».

За словами Петра Книшука, просто сьогоднішня влада не створила умов для того, щоб люди могли займатися сільським господарством: кредити дорогі та й не всім їх дають, техніки немає, сільгосппродукція не викуповується.

«Як людина може вкладати гроші в сільськогосподарські роботи, якщо вона не має засобів до існування?», — дивується Петро Книшук і додає, що влада повинна розглядати кожен випадок не оброблення землі і входити у ситуацію селянина, а не просто відбирати його майно, бо комусь так захотілося.

Леся, 25.05.2011 14:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини