«Батьківщина» розпочала роботу по проведенню референдуму щодо продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення

18 квітня лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила буде  ініціювати проведення земельного референдуму щодо продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

На опозиційній погоджувальній раді було прийнято рішення розпочати збір підписів для проведення референдуму, щоб розпочати дискусію про доцільність і законність приватизації сільськогосподарських земель, зазначила тоді Юлія Тимошенко.

Як повідомив «Малакаві» народний депутат Дмитро Шлемко, процес з підготовки референдуму уже розпочався.

«По всій області – у міських, районних радах ми починаємо проводити збори. На зборах мають бути присутні не менше двохсот людей з паспортами, щоб засвідчити свою особу. Потім формується порядок денний і обирається ініціативна група по збору підписів у складі не менше двадцяти чоловік. Всі документи зі зборів передаються голові районної ради, який має направити їх до ЦВК. Після того, як ЦВК зареєструє документи, ініціативна група має право організовувати компанію щодо збору підписів», — розповідає Дмитро Шлемко.

За його словами, уже до кінця тижня будуть проведені такі збори у всіх районах області, на яких і виберуть ініціативні групи по збору підписів.

Зараз, говорить Дмитро Шлемко, триває організаційна робота для можливості збору підписів для проведення референдуму щодо продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

Леся, 24.05.2011 11:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини