«Батьківщина» звернеться до КС з приводу конституційності закону про червоні прапори

Очевидно, на фракції «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді буде внесена на наступному тижні пропозиція звернутися до Конституційного Суду, щодо встановлення конституційності закону про червоні прапори, який  минулої пятниці підписав Президент України Віктор Янукович.

Про це «Малакаві» повідомив народний депутат Дмитро Шлемко.

За його словами, закон про червоні прапори є антиконституційним.

Стосовного того, що комуністи України оголосили, що разом із комуністами Росії проведуть 22 червня у Львові акцію під червоними прапорами, які уже будуть законними і стовідсотково викличуть спротив національно орієнтованих політичних сил, то народний депутат вважає, що тут події можуть розгорнутися двома шляхами. Суд може заборонити будь-які акції націоналістичних сил, або націоналістичні сили обєднаються. І комуністам будуть протистояти не 5-10 тисяч свободівців, а 50-100 тисяч людей, які представлятимуть сили націонал-демократичного спрямування.

Також Дмитро Шлемко не відкидає можливості того, що акція 22 червня може бути організована таким чином, що проллється перша кров.

«Тоді в Україні можуть початися подіє як у Киргизстані, адже у повітрі уже висить дух спротиву і незадоволення діями влади», — говорить Дмитро Шлемко.

Леся, 23.05.2011 14:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини