Легітимного права використовувати червоні прапори під час заходів 9 травня не було —Сич

На наступне засідання сесії Івано-Франківської обласної ради буде винесено питання про виконання рішення обласної ради про заборону використання червоних прапорів.

«Закон про червоні прапори не був підписаний президентом, а отже - не вступив в силу. Легітимного права використовувати червоні прапори під час заходів 9 травня не було. Немає жодного сумніву, що мало бути виконане рішення обласної ради в частині заборони червоних прапорів», — сказав голова обласної ради Олександр Сич.

За його словами, факт використання червоних прапорів був зафіксований в Івано-Франківську та Коломиї. Сич говорить, що представники правоохоронних органів не тільки не забезпечили виконання рішення обласної ради, а й перешкоджали діяльності депутатів обласної ради та рад нижчих рівнів. За його словами, коли на урочистій панахиді в Івано-Франківську замайоріли червоні прапори, депутати обласної ради мали намір забезпечити виконання рішення обласної ради, тобто не допустити демонстрацію червоного прапора. Проте, правоохоронці не пропускали депутатів до місця урочистостей.

Нагадаємо, що законопроект по червоними прапорам був прийнятий народними депутатами 21 квітня, спікер Володимир Литвин підписав його аж 6 травня. Президент України цей документ не підписував. Проте, згідно чинного законодавства, якщо у встановлений час законопроект не був поданий на підпис президенту, то він вступає в силу за підписом спікера, говорять експерти. Таким чином, вся комедія із червоними прапорами була чітко спланована, а понесе за неї відповідальність саме Володимир Литвин.

Довідка

Івано-Франківська обласна рада своїм рішенням від 15 травня 2011 року заборонила на території Івано-Франківської області публічне використання, а також вивішування, демонстрування, встановлення у будь-якій формі, антиконституційних червоних прапорів на усіх державних установах області, приміщеннях державної та комунальної форм власності, інших спорудах незалежно від їх форм власності та підвідомчої підпорядкованості. Обласна рада також доручила обласній державній адміністрації, районним державним адміністраціям, районним радам, міським головам міст обласного значення, селищним і сільським головам області, керівникам правоохоронних органів та їх структурним підрозділам забезпечити неухильне та повне виконання на території області цього рішення.  

Леся, 11.05.2011 12:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини