Червоний прапор уже вивішують поряд із державним

Не зважаючи на те, що закон про використання червоного прапора перемоги ще не підписаний, на урочистостях за участю президента, він вже використовувався.

Так у четвер на урочистому зібранні з нагоди 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні за участі Януковича на сцені одночасно був жовто-блакитний стяг та червоний прапор із серпом та молотом, пише Українська правда.

Нагадаємо, що Янукович обіцяв одразу ж підписати законопроект, як тільки він надійде в адміністрацію.

Натомість голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич закликая Віктора Януковича ветувати цей законопроект.

За його словами, якщо президент цього не зробить, це суперечитиме його заявам про те, що він робитиме все для того, щоб була консолідація в українському суспільстві і робитиме все можливе для здійснення курсу на євроінтеграцію.

«Зрозуміло, що прийняття цього закону перш за все спрямоване проти консолідації українського суспільства, і якщо президент говорить про консолідацію і водночас підпише цей закон – це означатиме, що він непослідовний у своїх діях», – сказав Олександр Сич.

Олександр Сич вважає, що прийняття цього закону суперечить цілому ряду постанов і декларацій ОБСЄ та Парламентської асамблеї  Ради Європи. Зокрема, це Празька декларація «Європейська свідомість і тоталітаризм», резолюція «Необхідність міжнародного засудження злочинів тоталітарних комуністичних режимів», резолюція «Возз’єднання розділеної Європи».

«У всіх цих резолюціях, які розвивають одна одну, мова йде про необхідність засудження комуністичного режиму як тоталітарного, про засудження намагань повернути символіку цього режиму та відбілювати історію від тих злочинів, які були вчинені цим режимом», - говорить Олександр Сич.

 

 

Леся, 06.05.2011 13:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини