Олександр Сич заявив, що не підпише жодного документу, який стосуватиметься відзначення 9 травня

Закон про вивішування 9 травня червоних прапорів є антиконституційним, бо він порушує статтю 20 Конституції, в якій чітко вказано, що є державними символами і подано опис державного прапора України, вважає голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

«Як громадянин України я маю право не виконувати цей закон. Стаття 65 Конституції зобов’язує мене поряд з іншим робити все можливе, щоб не допустити непошанування символів нашої держави. Сам факт вивішування червоного прапора, прапора радянської тоталітарної держави, яка всіляко винищувала українську національну символіку, що пізніше стала символікою нашої держави – це вже є брутальним виявом  непошанування державного символу», – сказав Олександр Сич.

Він пообіцяв, що докладе максимум зусиль, щоб українські символи, зокрема український прапор, був належно вшанований і не був по-блюзнірському спрофанований вивішуванням червоних прапорів комуністичної імперії.

«Я не підпишу жодного документа, які стосуються відзначення 9 травня і вивішування червоних символів. Як голова обласної ради я звертаюся до громадськості краю з закликом проігнорувати всі можливі заходи, паради й урочистості, які будуть відбуватися в цей день. Я всіх мешканців нашої області закликаю уникнути використання червоних прапорів,  щоб уникнути провокацій, спрямованих на порушення спокою, миру і стабільності на території нашої області. Я вживу всіх необхідних заходів, які будуть потрібні від мене, як від голови обласної ради, щоб на території області не було порушено спокою», — сказав Олександр Сич.

.
Леся, 06.05.2011 11:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини