Михайло Вишиванюк сказав «фе» облспоживспілці

Необхідно забезпечити збільшення обсягів діяльності всіх суб’єктів господарювання, що забезпечить фінансову стабільність підприємств. Цього року рівень прибутку становить 405 тисяч гривень, що на 30  % більший за попередній рік. Повідомив минулого тижня на колегії заступник голови правління облспоживспілки Михайло Ковальчук.

«Працівники вели 1 журнал. Приходять і заявляють начальству: «Ми перевиконали план на 200%!» Начальник питає: «І що тепер?». «А тепер, ми маємо 2 журнали», - відповідають працівники. Ото ви мені так відповідаєте. Що то за відсотки, і як вони рахуються? Скажіть конкретно, що ви робите з кооперацією на селі? Скільки договорів ви вже уклали з селянами на поставку сільськогосподарської продукції?», - каже голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. 

Михайло Ковальчук пояснює: «Ситуація, що була колись - помінялась. На разі жодного договору не підписано. Ми працюємо для власних потреб. Тобто, для власного виробництва. На 21 млн. гривень ми поставили продукції бюджетним установам…»

«А тепер зупиніться будь-ласка. По чому зараз яблука в Києві та Івано-Франківську? Не знаєте? То ви такий ґазда, що навіть ціни не знаєте. Ото був недавно на переговорах у Миколи Яновича. І він мене спитав, як в мене справи з тепличними овочами. Я відповів, що комбінати потужно працюють і навіть експортують продукцію. А він запитав, куди ми цікаво експортуємо продукти за такими космічними цінами. І він правий! Бо ви не працюєте», - заявив Михайло Вишиванюк.

За його словами, якщо би обласна споживча кооперація працювала – укладала б договори з селянами, на поставку сільськогосподарської продукції, а цього нема.

«Або ви працюєте, або будемо звертатися до українського споживчого товариства. Нехай вони роблять щось з вами. А ви проводьте збори і аналізуйте свою роботу!», — сказав Вишиванюк.

 

Леся, 10.05.2011 11:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини