Хто не виконає план по садівництву цукрового буряка – до побачення — Вишиванюк

Весняно-польові роботи на Прикарпатті розпочалися вчасно і без особливих труднощів. Проте є одна проблема – посадка цукрового буряка, який інвестори чомусь садити ніяк не хочуть.

 Про це вчора на колегії сказав заступник голови ОДА Василь Брус.

За його словами, ще 1 лютого була проведена нарада з інвесторами агрокомплексу «Мрія». Була домовленість про те, що вони посадять 3200 га цукрових буряків, а посадили лише 1200 га  і плюс 800 га – посадило населення. «Інвестори говорять одне, а роблять - інше, — додає Василь Брус — А населення не розуміє важливого значення посадки цукрових буряків».

На що голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк зауважив, що із селянами треба вести розяснювальну роботу і тоді проблема буде вирішена.

«Терміново треба поїхати в села і розказати селянам про необхідність садити цукрові буряки. Виробництво цукру на 30 % дорожче, ніж буряк. Тому, ми не будемо його закуповувати. Ми можемо вирощувати його в нас», — зазначив Михайло Вишиванюк.

Тим, хто не справиться із посадкою цукрового буряка губернатор пригрозив звільненнями: «Хто не справиться - не виконає план по садівництву цукрового буряка – до побачення».

Леся, 22.04.2011 11:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини