Чиновники хочуть підняти ціни на літні майданчики

На засіданні міськвиконкому розглядалося питання про зміну орендної плати за літні майданчики у місті Івано-Франківську. Зокрема, було запропоновано встановити оплату у розмірі 150 гривень за метр квадратний, якщо майданчик знаходиться у центральній частині міста та 100 гривень, якщо за межами.

Проте, на думку першого заступника міського голови Зіновія Фітеля, це буде надто висока ціна. Хоч інші члени міськвиконкому такий тариф вважають справедливим.

"Ми знаємо, що максимально площа майданчика - 100 метрів квадратних, а це виходить, що раніше 5,5 тисяч гривень була орендна плата, а стане 10 тисяч. На мою думку, це суттєво піднімає ціни, тому я пропоную залишити все як є", - зазначив Зіновій Фітель.

"Тут хтось виграє, а хтось програє, але плата за метр квадратний, а не за майданчик загалом є більш справедливою", - вважає Руслан Марцінків.

Натомість, міський голова Віктор Анушкевичус наголосив, що перед тим, як прийняти таке рішенні потрібно порадитися з юристами.

"Тут є дуже цікаве питання, якщо ми зараз приймемо таке рішення, то чи не буде воно предметом оскарження в зв'язку з тим, що воно стосується підприємницької діяльності і підпадає під категорію регуляторних актів? Тому я для вирішення цього питання даю три дні, щоб разом з юридичним відділом доопрацювати його, щоб з юридичної точки зору ми не нарвалися на позови", - сказав Віктор Анушкевичус.
Леся, 13.04.2012 08:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини