Абітурієнти Франківщини складають ЗНО без порушень

ЗНО в Івано-Франківській області поки що проходить без порушень з боку абітурієнтів, але виявлено два випадки порушень у роботі інструкторів.

Про це «Малакаві» повідомили в обласному осередку громадської мережі «ОПОРА».

«Проведення тестування відбувається згідно норм. Ми не зафіксували жодного випадку користування мобільним телефоном чи списуванням з боку абітурієнтів. Проте є два моменти, коли інструктор користувався мобільним телефоном і два випадки, коли він не з’явився на пункт тестування», — повідомив Іван Маруняк,регіональний координатор громадської мережі «ОПОРА» в Івано-Франківській області.

Проте, як зауважив Іван Маруняк, всім відсутнім інспекторам оперативно було знайдено заміну і такі прикрі інциденти ніяк не позначилися на самому проходженні ЗНО.

Що ж стосується випадків, коли абітурієнти не отримали сертифікатів чи приходили на тестування без належних документів, то це їх особисті проблеми.

«Укрпошта» не до кінця опрацювала процес надсилання сертифікатів. Але абітурієнтам, коли вони проходили реєстрацію, надавалася інформація про те, куди вони мають звернутися в тому разі, якщо не прийшов сертифікат і  давалося достатньо часу, щоб з’ясувати та усунуту таку проблему. Що ж стосується випадків, коли діти приходили без якогось із потрібних документів, то у порівнянні з минулим роком їх кількість різко поменшала. І батькам не потрібно нарікати на те, що їх дітей не допустили до складання тестів, бо це їх особиста вина», — говорить  Іван Маруняк.

Леся, 15.06.2011 16:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини