ЄС обмежує Україну у рамках транскордонної співпраці

Завдяки програмі транскордонної співпраці в місті Івано-Франківську за умови співфінансування влада займеться освітленням житлового фонду. Також, буде вирішено проблему утилізації акумуляторів та батарейок, які наші люди викидають як звичайне сміття, хоч робити цього не можна.

Про це розповів Василь Білик, начальник управління інтеграційного і економічного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому.

«Місто Івано-Франківськ подало два проект по лінії співфінансування проектів у рамках транскордонної співпраці. Одних стосується освітлення світлодіодними лампами житлового фонду, другий – утилізація акумуляторів батарейок, шин та інших предметів, яка є проблемою, яку досі не вдалося вирішити», - відзначив Василь Білик.

Також місто за програмою Україна-Польща-Білорусія повинно отримати 130 тисяч гривень для створення притулку для собак.

Проте, вже з 2013 року обласний центр може залишитися без проектів транскордонної співпраці, оскільки Європейський Союз не зацікавлений у цьому.

«Складність є в тому, що вимоги стають все вищими. На жаль, в 2013 році закінчуються проекти транскордонної співпраці. Нових, поки що немає і з останній інформацій відомо, що ЄС обмежує Україну у рамках такої співпраці, більше робить ставку на схід та центральну частину», - зауважив начальник управління.

Леся, 12.07.2012 13:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини