МЗС Данії: ЄС не піде на поступки щодо неприпустимості застосування вибіркового правосуддя в Україні

Європейський Союз не піде на поступки щодо неприпустимості застосування вибіркового правосуддя в Україні

Про це сьогодні заявив Постійний статс–секретар міністерства закордонних справ Данії Клаус Грубе під час зустрічі з донькою лідера опозиції Юлії Тимошенко Євгенією та заступником голови партії «Батьківщина», колишнім Віце-прем‘єр-міністром України Григорієм Немирєю у Копенгагені (Данія).

«Європейський Союз не змінить свою принципову позицію щодо неприпустимості  систематичного порушення прав і свобод громадян в Україні та застосування системи кримінального правосуддя для переслідування політичних опонентів чинною владою України», - наголосив Клаус Грубе.

За його словами, Угода про асоціацію між Україно та ЄС не може бути  парафована, підписана та ратифікована європейськими парламентами, якщо ситуація в Україні не зміниться.

Клаус Грубе також підкреслив, що «Данія, як країна, яка зараз головує в ЄС, все більше занепокоєна щодо небезпечного розвитку подій в Україні стосовно лідера опозиції, колишнього прем‘єр-міністра України Юлії Тимошенко та членів її уряду».

За його словами, особливо загрозливим це є напередодні парламентських виборів в Україні.

Євгенія Тимошенко подякувала Клаусу Грубе за підтримку та повідомила його про стан здоров‘я її матері та умови її утримання за гратами.

«Від імені моєї матері я висловлюю Вам нашу подяку. Режим Януковича намагається знищити її як свого головного конкурента усіма можливими засобами, але їм це не вдасться», - сказала Євгенія Тимошенко.

«Стан здоров‘я мами постійно погіршується. Ми дуже сподіваємося, що до неї все ж таки допустять незалежних іноземних лікарів».

З цього приводу статс–секретар наголосив, що «українська влада повинна забезпечити швидкий та безперешкодний допуск іноземних лікарів для медичного обстеження та при необхідності лікування Юлії Тимошенко за межами місця її утримання.

Також сьогодні під час візиту Тимошенко та Немирі до парламенту Данії Євгенія мала можливість неформально поспілкуватися з міністром закордонних справ Данії Віллі Сьовндалем.

Як відомо, 26 січня Євгенія Тимошенко та Григорій Немиря перебувають з візитом у Копенгагені.
Леся, 26.01.2012 17:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини