Власенко: Рішення Європейського суду буде беззаперечною підставою для скасування усіх вироків проти Тимошенко

Рішення Європейського  суду може стати беззаперечною підставою для скасування незаконних вироків екс-прем’єру Юлії Тимошенко.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив керівник групи захисту Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

«Якщо Європейський суд,  а я в цьому переконаний, погодиться із тою заявою, яка подана Юлією Тимошенко, і визнає порушення Європейської конвенції з прав людини, про які ми заявляємо,  - це буде беззаперечною  підставою для Верховного суду для скасування усіх вироків по кримінальних справах проти Тимошенко», - сказав Власенко.

За його  словами, влада усвідомлює, що програє, тому  зараз робиться спроба у прискореному темпі довести до судового розгляду справу щодо ЄЕСУ. 

«Ми очікуємо, що найближчим часом буде дана команда розглядати її в одному з судів Харкова. Для чого? Щоб справа слухалася тихо.  Щоб не було такої уваги громадськості як у Печерському суді.  Щоб не могли дипломати відвідувати засідання. Щоб ця справа тишком-нишком швиденько пройшла і судді оголосили черговий незаконний вирок», - сказав Власенко.

«Я хотів би наголосити, якщо декларації  по ПДВ щодо Тимошенко будуть  визнані в судах  як злочинні - це означає, що кожен підприємець в Україні є потенційним злочинцем», - сказав Власенко.

«Йому скажуть, що він давав якісь усні вказівки невідомо кому і, будь-ласка,  на 12 років сідайте до тюрми», - резюмував адвокат.
Леся, 26.01.2012 11:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини