Сергій Власенко: Суд над Юлією Тимошенко проходить за планом Януковича

Засідання Київського райсуду Харкова у справі Юлії Тимошенко перенесли на 10 липня.
 
«Ми стали свідками безпрецедентних подій», - сказав на брифінгу захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи події у суді.
 
«Тут нічого немає таємного - їм треба «волокти» Тимошенко до суду. Вони погралися вже в демократію, почавши лікувати Юлію Володимирівну, і на тому демократія закінчилася», - зазначив він.
 
Власенко назвав «безпрецедентним» призначення додаткових експертиз у той час, «коли людина перебуває на стаціонарному лікуванні».
 
«Суддя у своїй постанові сказав, що в нього начебто немає документів, які підтверджують стан здоров’я Тимошенко. Я особисто долучив до матеріалів кримінальної справи 3 звіти німецьких лікарів», - сказав захисник.
 
«У цих документах, зокрема, зазначається, що якщо перервати лікування, то всі попередні зусилля будуть зведені нанівець. Вони хочуть довести до того, щоб Юлія Тимошенко опинилася на грані інвалідності», - обурився він.
 
Власенко також зазначив, що суддя створює всі умови для роботи обвинувачення і не дає жодних шансів для захисту.
 
«Цей план абсолютно чітко зрежисований, цей план абсолютно чітко спланований особисто Віктором Януковичем і виконується його оплічником Ренатом Кузьміним, який публічно заявив про призначення експертизи. Вони цей план виконали», - сказав захисник.
 
При цьому Сергій Власенко зазначив, що це показово було зроблено на очах представників президента Європейського парламенту, які спостерігали сьогодні за цим процесом.
 
«Я думаю, що вони будуть мати можливість сформувати власну уяву про українське правосуддя – правосуддя з пластиковими кубами, фікусами і килимами на підлозі», - сказав він.
 
Сергій Власенко додав, що це не має нічого спільного з правосуддям у справі Юлії Тимошенко - «правосуддя як не було, так і немає».
Леся, 25.06.2012 15:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини