Юлія Тимошенко просить міжнародних спостерігачів не допустити затягування розгляду касації, - Власенко

Юлія Тимошенко просить Президента Європейського парламенту Мартіна Шульца і спецпредставників Європарламенту Патріка Кокса та Олександра Кваснєвського не допустити затягування розгляду касації у так званій «газовій справі».
 
Про це під час брифінгу біля харківської лікарні повідомив захисник лідера опозиції Сергій Власенко, зазначивши, що відповідна заява була підписана і в належний спосіб передана.
 
«Ця заява стосується єдиного питання: оскільки ці люди мають мандат спостерігати за ходом і законністю судового розгляду справ проти Тимошенко, Юлія Володимирівна просить їх використати всі належні інструменти з метою уникнення штучного затягування розгляду касаційної скарги захисту на вирок Печерського суду», - наголосив Сергій Власенко.
 
Захисник нагадав, що відповідно до ст. 391 Кримінально-процесуального кодексу України, в суді касаційної інстанції присутність учасників процесу не є обов’язковою.
 
«Я хочу нагадати, що Юлія Тимошенко вдруге письмово, ще 8-го червня, звернулася до Вищого спеціалізованого суду із заявою про те, що вона не бажає приймати участь в розгляді касації захисту. Це – її право, вона своїм правом скористалася і свою волю чітко висловила. Вона зробила це з метою уникнення будь-яких спекуляцій в затягуванні процесу з боку захисту, а також з метою зняття всіх перешкод і з метою уникнення штучного затягування розгляду справи з боку касаційної інстанції», - зазначив Сергій Власенко.
 
Він зазначив, що одного разу розгляд касаційної скарги захисту вже було незаконно перенесено на 1,5 місяці.
 
«Тому Юлія Володимирівна звертається до міжнародних спостерігачів, використати увесь вплив, усі наявні інструменти для того, аби 26 червня суд касаційної інстанції врешті-решт поставив крапку, яку він хоче поставити», - сказав Власенко.
 
«Ми розуміємо, що єдине завдання діючої влади – перешкоджати розгляду скарги Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини, в тому числі і шляхом абсолютно відвертого і штучного затягування розгляду касаційної скарги», - наголосив захисник лідера опозиції.
Леся, 21.06.2012 15:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини