Сергій Власенко: Стан здоров‘я Юлії Тимошенко не регулюється залежними від влади медкомісіями,

Інформацію про стан здоров‘я Юлії Тимошенко мають надавати лише медики клініки «Шаріте», які здійснюють контроль за лікуванням незаконно засудженої Юлії Тимошенко, а не «люди в білих халатах з Банкової».
 
Про це заявив захисник Сергій Власенко.
 
«Стан здоров‘я Юлії Тимошенко не може визначатися невідомими медичними комісіями. Інформацію про реальний стан здоров‘я екс-прем‘єр-міністра можуть надати лише ті фахівці, які організовують її лікування. А це – спеціалісти клініки «Шаріте». Що таке медична комісія, сформована за наказом з Банкової і яке вона має відношення до інформації про стан здоров‘я та хід лікування, нам не зрозуміло», - наголосив Власенко.
 
Він також пояснив, що законодавство по-різному регламентує участь людини в суді першої інстанції та під час розгляду касаційної скарги.
 
«Якщо присутність у суді першої інстанції обов‘язкова, то касація може розглядатися без участі Юлії Тимошенко», - наголосив він.
 
Захисник нагадав, що Юлія Тимошенко, аби унеможливити спекуляції щодо розгляду касаційної скарги у Вищому спеціалізованому суді, написала відповідну заяву з вимогою розглянути касацію за її відсутності.
 
За словами захисника, копії заяви спрямовані до Вищого спеціалізованого суду, ГПУ.
 
«Однак нам достеменно відомо, що головна мета влади затягнути розгляд касаційної скарги. Режим Януковича створює штучні перепони для розгляду справи у Європейському суді з справ людини, оскільки знає, що справа проти Юлії Тимошенко сфабрикована, а Європейський суд ухвалить справедливе рішення», - зазначив Власенко.
Леся, 19.06.2012 17:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини